There was an error in this gadget

Followers

try klik music note sebelah doraemon ni...hu2

Saturday, October 6, 2012

pernah dengar x???

assalamualaikum...khaz dalam mode mencari masa untuk blog ni...memang dah berabad khaz tinggalkan blog ni...kesian3!

warna warni!!!
ok lah khaz malas nak type intro panjang so khaz terus kepada isi jelah...pasal pernah dengar tu...dengar apa?? pernah x dengar tentang ateisme, satanisme, disebalik simbol 'peace'?? ada pernah dengar x?? mungkin pernah mungkin x...mungkin ada yang tahu dan memang tahu tentangnya....


khaz ni pun x berapa tahu sangat tapi dulu masa sekolah menengah...tengah belajar subjek tauhid al-azhar tajuk apa entah...ustazah ada sebut pasal ada satu golongan ni yang yang dipanggil ateis...dan mereka ni berpegang dengan pahaman ateisme...

maksud ateisme from wikipedia...Ateisme bukan satu agama tetapi merupakan satu bentuk kepercayaan yang menafikan kewujudan Tuhan...hah dah tahu apa tu ateisme?? mungkin kallau nak lebih paham pasal ateisme ni boleh baca blog ni...http://fizikaqidah.blogspot.com/2012/03/tuhan-dan-ateisme.html...conclusion khaz tentang apa yang ditulis dalam blog tu...golongan ateis ni memang gunakan akal untuk berfikir tapi didorong dengan 'guide' yang salah meaning didorong oleh nafsu...tu yang boleh pikir benda bukan2...benda baik jadi baik benda jahat jadi jahat tapi benda jahat tiba2 boleh jadi baik disebabkan reason2 yang x sepatutnya diterima boleh diterima pulak...macam tulah...

ok satanisme tu pulak apa??? perkataan 'satan' mesti ramai yang tahu apa maksudnya kan??? nak lebih tahu pasal satanisme boleh refer from here...http://reszha6days-7hardways.blogspot.com/2011/12/sejarah-perkembangan-satanisme-pemuja.html...but yang khaz nak highlight kat sini ialah simbol satanisme ni...tahu x apa simbolnya??? ala yang orang suka buat time cakap 'rock!! yeah2!!!!'...hah tahu x yang mana?? macam yang bawah ni....


so...dah tahu sekarang?? berani x nak buat lagi?? tepuk dada tanya iman...ok conclusionnya...ni pasal freemason...boleh kata ramai yang tahu kan...(hope so...)...rajin bacalah blog pasal satanisme ni ye...panjang isinya...hu3

ok2...pasal simbol peace pulak...pernah tahu ada rahsia disebaliknya??? ce baca ni...http://olistica-life.blogspot.com/2010/10/peaceno-more.html...hu3 baca tau!! khaz bukan malas nak tulis juz bagi conclusion jelah...hati2 dengan simbol yang bermacam2 sekarang ni...jadi trend orang sekarang ikut2 simbol yang datang dari mana ntah...khaz post ni pun sebelum ni khaz tahu sikit2 pasal benda2 ni...tapi x banyak info sangat...

apa2 pun thanx a lot kepada pemilik2 blog yang dah cerita pasal benda2 ni semua...arigato gozaimashita ye...sampai sini je...da x tahu nak type lagi...nak buat penutup pun x tahu...wassalam...^o^

tambahan: harap boleh tambah pengetahuan...smile always!!=)  and thanks...
blog lain tentang ateisme...http://alkutawi.blogspot.com/2012/09/hakikat-ateisme.html

4 kritikan (+add yours?)

hayatul husna said...

woahhh... ok baru tahu sign2 rockers ni ada meaning. Nasib baik x minat rockers.. hehe..

elsyhamee said...

good info!!!
keep it up!

Khazinatul Asrar said...

hu3 smoga mndapat mnfaat =)

elsyhamee said...

da lame x update blog... =..= tgh bosan ni... ngaaa